Strona 1 z 1

Przeniesienie bazy z "Mol 2000" do "Progman"

: niedziela 08 sty 2017, 21:10
autor: algorytmus
Witam,

Moja ciocia ma ogromną bazę w swojej szkolnej bibliotece tworzoną w programie "Mol 2000". Ciocia zaczęła przenoszenie bazy do kupionego niedawno programu "Progman". Wygląda na to, że bez ręcznego przepisywania bazy się nie obejdzie. MA prośbę czy zna ktoś sposób, za pomocą którego można przenieś taką bazę automatycznie (jakieś narzędzie, skrypt)?

Ciocia i ja bardzo będziemy wdzięczni za pomoc.

Pozdrawiam
Paweł

Re: Przeniesienie bazy z "Mol 2000" do "Progman"

: poniedziałek 13 lut 2017, 17:38
autor: MałaMI
Dawno temu, kiedy Progman byl Progmanem a nie Wolters Kluwer baze przeniesli mi informatycy firmy.
Co prawda troche danych poszlo sie "bujac" - ale mialam Mola w Dosie.
Nie wiem czy obecni wlasciciele programu beda tak chetni do wspolpracy - ogolnie i jakosc pomocy , kontakt i aktualizacje sa na tragicznym poziomie.