wrzos 233

płyta CD

wtorek 05 maja 2009, 11:30

po włożeniu płyty Cd komputer wyłącza się. co robić?

maja_1
Posty: 46
Rejestracja: wtorek 15 kwie 2008, 13:08
Kontakt: Strona WWW

wtorek 05 maja 2009, 12:04

Mam to samo. Informatyk sprawdził co tylko mógł. Nic nie pomogło.
Wygląda na to, że trzeba kupić nową stację CD, ale nie ma na to funduszy.

wrzos 233

środa 06 maja 2009, 09:11

Tak samo reagują na włożenie płyty wszystkie 4 komputery. To jak mam zacząć wprowadzać książki do komputera? Nie da się zainstalować z płyty programu bibliotecznego. A dyrektor każe komputeryzować bibliotekę...
Błędne koło.

maja_1
Posty: 46
Rejestracja: wtorek 15 kwie 2008, 13:08
Kontakt: Strona WWW

czwartek 07 maja 2009, 18:52

Prosiłaś informatyka o sprawdzenie komputerów "od środka"?

wrzos 233

piątek 08 maja 2009, 09:26

informatyk chce zapłaty, na co szkoła jest niechętna.


Zuzza
Posty: 579
Rejestracja: czwartek 05 cze 2008, 14:15

piątek 08 maja 2009, 15:56

Lekarz to ja nie jestem ale ta zabawa z cd wygląda mi na wirusa :? albo dziwnie przestawione ustawienia

Zuzza
Posty: 579
Rejestracja: czwartek 05 cze 2008, 14:15

piątek 08 maja 2009, 15:58

informatyk chce zapłaty, na co szkoła jest niechętna.

nic dziwnego - taka naprawa może nawet 4 tys. kosztować :oops:
ale może komputery na gwarancji jeszcze są?


Joasia
Posty: 48
Rejestracja: środa 12 kwie 2006, 09:36

poniedziałek 11 maja 2009, 15:54

A ty chcesz instalować program bibliteczny w ICIM? Przecież to sa komputery dla uczniów i nie wolno na nich instalowac tego typu programów :(

wrzos 233

piątek 15 maja 2009, 12:15

Dzięki Joasiu za Twoja informację. To samo mówiłam dyrektorowi, ale on każe mi instalować program biblioteczny na komputerze w ICIM.
Podaj jakieś namiary, na co mam się powołać, broniąc swoich racji przed dyrektorem.

Joasia
Posty: 48
Rejestracja: środa 12 kwie 2006, 09:36

piątek 15 maja 2009, 14:08

O przeznaczeniu ICIm wyraźnie mówili (pan z kuratoriu) na zebraniu przed odebraniem pracowni. W materiałach jakie otrzymalismy tez powinno byc na ten temat. Jak nie znajdziesz u siebie to w poniedziałek moge ci poszukać i ewntualnie dać namiary albo zeskanować.

Zuzza
Posty: 579
Rejestracja: czwartek 05 cze 2008, 14:15

piątek 15 maja 2009, 16:10

Potwierdzam to, co pisze Joasia - nie wolno programów: biblioteki, sekretariatu, intendentury, dyrekcji i księgowości, nawet do pisania świadectw . W wypadku kontroli zabierają ICIM. i dyrektor dostaje po D.. A dobry informatyk znajdą nawet, że było, a jest wykasowane - a po co robiś i kasować. O poradę zadzwoń do swego kuratorium do osoby odpowiedzialnej za EDUKACJĘ INFORMATYCZNĘ - to oni odpowiadają za ICIM i proś o wwytyczne prawne. Pozdrawiam

wrzos 233

niedziela 17 maja 2009, 16:53

Dzięki, koleżanki! Poproszę o te materiały. Czy wy macie dla siebie komputer na program biblioteczny? Jak to jest u Was?
Pozdrawiam.

blitzer
Posty: 3
Rejestracja: piątek 23 lis 2007, 19:00

wtorek 19 maja 2009, 14:54

Jest to problem z zasilaczem komputera.
Przy wkładaniu i "rozkręcaniu" płyty napęd pobiera więcej prądu przez chwilkę. Marne zasilacze nie dają rady i resetują bądź wyłączają komputer.
Miałem takie problemy na kilkunastu komputerach. Wymiana zasilacza pomogła zawsze.

Wróć do „Biblioteka w Szkole - Forum Ogólne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Google [Bot] i 7 gości