wtorek 08 gru 2015, 19:08
U mnie od lat dwie osoby prowadziły jeden dziennik bez podziału na czynności przez całe lata. Wszystko jest dobrze jak się rozumiecie i uzupełniacie.W rezultacie nie jest to takie sprawiedliwe. Tak się mówi, że realizujemy razem jeden projekt itp. Tu każda ma też inne zadania, bo nie ma tak , że wszystkie czynności można robić wspólnie w jednym czasie np. ogłoszenie konkursu, jedna szykuje plakaty, rozgłasza po klasach (ja w kl. 4 ty w 5 itp.) ktoś jeden drukuje dyplomy itp. nawet zdawałoby się proste katalogowanie książek. Jedna zrobi 5, bo jeszcze w międzyczasie pomagała dziecku odrabiać lekcje, a druga opracowała w tym czasie 15 egz. Albo gorzej - jedna opracowała 15, a druga 5 bo miała ,,ciekawsze" zadania. U mnie po zmianach personalnych sytuacja zrobiła się mało komfortowa i dziś mamy dwa osobne dzienniki. Ja mam za sobą kilka ciekawych przedsięwzięć i w końcu widać indywidualną pracę, a nie jak do niedawna BIBLIOTEKA ZORGANIZOWAŁA ..., Jeśli się wywiązujecie ,,po równo' to nie ma problemu wpisać co każda robiła chociażby miało by to być powielanie czynności. Jest tylko jedno ale... w tradycyjnym dzienniku nie ma zbyt wiele miejsca na dwa wpisy.
Jeśli chodzi o brak kartek do końca roku to raz chyba doklejałam, ale od dawna tego nie robiłam , bo mi wystarcza. Nie robię np. przerwy 2 tyg. na ferie .