Od czasu zaistnienia podręczników pękają mi do krwi palce i całe dłonie. Na szczęście pracuję na niepełny etat i w "wolne" dni dochodzą do normy, a potem - od początku...JAM155 pisze: Przez 35 lat pracy nabawiła się Atopowego zapalenia skóry ....
Od czasu zaistnienia podręczników pękają mi do krwi palce i całe dłonie. Na szczęście pracuję na niepełny etat i w "wolne" dni dochodzą do normy, a potem - od początku...JAM155 pisze: Przez 35 lat pracy nabawiła się Atopowego zapalenia skóry ....
Od dawna mam rękawiczki ("chirurgiczne" oraz bawełniane - białe na początku -Anna pisze: Chyba w poniedziałek wezmę jednorazowe rękawiczki.
We wrześniu też dostaną na własność kl. 2 i 3? Boże, gdzie ja to będę trzymać... Dyrekcja się upiera, żeby im tylko wypożyczać. W ogóle była niespodzianka we wrześniu jak przyszły dodatkowe 2 czy 3 pudła książek, wszyscy się przestraszyli, że za dużo było zamówione i trzeba będzie za to płacić dodatkowoAnna pisze:sylv ja też zbierałam w ubiegłym roku bo dyrekcja kazała wpisać do podręczników i wypożyczać. W tym roku podręcznik przyszedł jako druk towarzyszący do ćwiczeń i dzieciaki dostały na własność tylko dyrekcja kazała wypożyczać klasom trzecim (zupełnie niepotrzebnie). Mam zapewnienie pani z WSipu, że w tym roku też klasy 2 i 3 dostaną podręcznik na własność. Ministerialne spoczywają w piwnicy. Będzie je trzeba spisać.
Mam pytanie, u nas dyrekcja kazała wszystko wpisać i tylko wypożyczyć, niestety nie wszystko wróciło lub wróciło w stanie złym (zalane, brak stron), mamy NE, jakie ceny wpisywałyście w księdze bo przecież nie może być wartość 0 zł? Za podręczniki zgubione lub mocno zniszczone szkoła może domagać się zwrotu kosztów, teraz na konto OP.sylv pisze:We wrześniu też dostaną na własność kl. 2 i 3? Boże, gdzie ja to będę trzymać... Dyrekcja się upiera, żeby im tylko wypożyczać. W ogóle była niespodzianka we wrześniu jak przyszły dodatkowe 2 czy 3 pudła książek, wszyscy się przestraszyli, że za dużo było zamówione i trzeba będzie za to płacić dodatkowoAnna pisze:sylv ja też zbierałam w ubiegłym roku bo dyrekcja kazała wpisać do podręczników i wypożyczać. W tym roku podręcznik przyszedł jako druk towarzyszący do ćwiczeń i dzieciaki dostały na własność tylko dyrekcja kazała wypożyczać klasom trzecim (zupełnie niepotrzebnie). Mam zapewnienie pani z WSipu, że w tym roku też klasy 2 i 3 dostaną podręcznik na własność. Ministerialne spoczywają w piwnicy. Będzie je trzeba spisać.![]()
Całe szczęście, że w tym roku nagrodami zajmują się rodzice z wychowawcami, więc mnie kompletnie to nie dotyczy .
Połączanie baz jest możliwe, polecam spytać w MOL-u jak można cały proces przeprowadzićEMT pisze:...kto ma robić co, kto zamawiać, kto wypożyczać, jak zapewnić lektury, które są, ale nie w tym budynku, jak połączyć dwa księgozbiory komputerowe. Oj, będzie się działo...
To już bym radziła zapytać bezpośrednio u Twojego OP. U nas nikt nic nigdzie nie wpłaca, tylko rodzice odkupują podręcznik i przynoszą w zamian zgubionego/zniszczonego.Chmurka pisze:Mam pytanie dot. zapłaty za zniszczone/zgubione podręczniki. Moja szkoła nie posiada konta na tego typu wpłaty. Gotówki od rodziców przyjmować nie wolno. Czyli mają wpłacać na konto OP. Co się potem dzieje z tymi pieniędzmi? Zasilają konto, czy OP odkupuje te podręczniki i przekazuje szkole?
Będę wdzięczna za wyjaśnienie
Wróć do „Biblioteka w Szkole - Forum Ogólne”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości